Meggyes kuglóf


Hozzávalók:
1 üveg meggybefőtt,
3 tojás,
24 dkg liszt,
16 dkg puha vaj,
10 dkg cukor,
6 dkg darált mandula,
1 tk. sütőpor,
1 tk. őrölt fahéj,
1,25 dl tej,
10 dkg étcsokoládé,
tejszín,
a forma kikenéséhez: margarin

Elkészítés:
A meggybefőttet lecsöpögtetjük. Közben a vajat a porcukorral krémesre keverjük, majd egynként beledolgozzuk a tojásokat, és a tejjel váltogatja hozzáadjuk a mandulával, a sütőporral meg a fahéjjal előzőleg elvegyített lisztet. Végül beleforgatjuk a meggyet.
A kevert tésztát margarinnal kikent 1 l-es kuglófformába töltjük, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 1 órát sütjük. Hűlni hagyjuk.
Az étcsokoládét felaprítjuk, és forró vízfürdőben a tejszínben megolvasztjuk. A csokoládémázt óvatosan a kuglófra csogatjuk, majd száradni hagyjuk.

..