Sütőben

warning: Creating default object from empty value in /home/wadalma1/public_html/jelen/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Rakott káposzta

Egyszerű „rakott” káposzta

Hozzávalók:

1 bögre (kék pöttyös) rizs
1 kg savanyú káposzta
4 dl tejföl
2 fej hagyma
1 babérlevél
pirospaprika
só, bors

Kemencés lángos tepsiben

Hozzávalók:
* 50 dkg liszt
* 20 dkg krumpli
* 1 tojás
* 5 dkg zsír
* 3 dkg élesztő
* 2 dl tej
* só

- Héjában főzzük a krumplit, melegen áttörjük.
- Langyos tejben futtatjuk az élesztőt egy kanál cukorral és egy kanál liszttel.
- A liszt + krumpli + tojás + só + élesztős langyos tej => tésztát dagasztunk.
- Meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Kinyújtjuk a tepsi méretére.
- Zsírozott tepsibe helyezzük, langyos zsírral vékonyan bekenjük.
- Forró sütőbe téve, közepes tűznél pirosra sütjük.

Töki pompos

Tésztához:
* 35 dkg finomliszt

Afrikai harcsa tepsiben körettel

Hozzávalók:
1 db nyúzott afrikai harcsa törzs
3 nagy gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja
1 csomag petrezselyem

bors
olaj, vaj
krumpli,
cukkini, stb.

Elkészítés:

Tálba öntjük az olaj, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt, a petrezselymet apróra vágjuk, és ezt is beleszórjuk. Ebben pihentetjük a halat 2-3 órát.
Tepsibe tesszük, mellérakjuk a krumplit és a cukkinit karikára vágra. Süssük meg közepes lángon. Kb. 1 óra.

Sajtos rizzsel töltött paprika

15 dkg rizs
8 dkg reszelt sajt
8 nagy paprika vagy 6 kalifornia paprika
20 dkg konzervkukorica
1 fej hagyma
2 ek. sűrített paradicsom
5 dl csirkehúsleves
olaj

pirospaprika
petrezselyemzöld

A hagymát felaprítjuk, majd olajon megpároljuk. Beletesszük a rizst, megpirítjuk, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Megsózzuk, felengedjük a levessel, majd lefedve pároljuk.
A kukoricát leszűrjük, sajttal együtt a rizshez adjuk. Beleszórjuk a petrezselymet és a pirospaprikát.
A paprikát kettévágjuk, magját kiszedjük, beletöltjük a rizses tölteléket, és sajtot szórunk rá.

Juhtúrós lasagne

15 (35) dkg juhtúró
8 (18) db lasagne lap
2 (4) kk bazsalikom
1 (2) kk kakukkfű
1 (2) kk oregánó
csipet őrölt bors
4 (9) ek durvára darált napraforgómag
2 (4.5) ek reszelt parmezán sajt
1 (2) tojás
360g-os sűrített paradicsom
40 (90) dkg mozarella sajt
2 (4) ek oliva olaj

a juhtúrót a fűszerekkel villával összedolgozzuk, hozzáadjuk a napraforgómagot a parmezán sajtot összekeverjük. Hozzákeverjük a tojást.

Rakott kelkáposzta

kis fej kelkáposzta
1 fej hagyma
25dkg rízs
kömény
bors
pirospaprika
4dl joghurt vagy 5dl tejföl
sajt

a kelkáposztát vegtás, köményes vízben megfőzöm, a hagymát apró kockákra vágom, megdinsztelem pirospaprikával összekeverem. A rízst a hagymával, sóval a mikróban megfőzöm.
egymásra rétegzem, kelkáposzta, rízs, kelkáposzta, a tetejét leöntöm joghurttal/tejföllel, megszórom sajttal és sütőben sütöm, míg aranybarna lesz a teteje.